18. leden 2008 | 23.35 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Vida zvyšující se teploty v předpovědi počasí, vybičoval jsem se včera k dalšímu úkonu v dlouhodobé akci "Poznej české lyžařské areály". Ještě nikdy jsem nelyžoval na Šumavě. Večer jsem při taktické přípravě váhal mezi Zadovem a Špičákem. Nakonec rozhodlo více sněhu a slibnější mapa areálu.
Pojal bych to dnes s dovolením stručně jen jako komentované obrázky.

Výzkum jsem pojal odpovědně. I přes zaváhání v Klatovech a dvojí vracení se přímo v obci Špičák, kde ten areál nebyl nijak značen, jsem byl na vleku ještě před devátou. Takže zásady jsem dodržel.
Špičák oplývá touto pěknou moderní čtyřsedačkovou lanovkou. Všechno, tj. 4 sjezdovky, se točí kolem ní. Nahoře začínají všechny na jednom místě a dole se zase spojují.
Počasí bylo docela mlhavé. Teplo a déšť ráno nevadily, sjezdovky byly upraveny pěkně. Zvlášť modrá jednička byla vysloveně příjemná. Postupně se na ní vytvořil i ve všední den ale solidní nával a rychle se změnila v oraniště.
Červená dvojka a trojka odolávaly asi o hodinu déle. Ještě kolem půl jedenácté bylo možno jezdit celkem osaměle. Pak ale povrch upadal rychle i tam. S těžkým mokrým sněhem neudělá zázraky ani chemie.
Pak už začala jednička místy ztrácet i bílou barvu a přišel čas na relaxaci a zhodnocení. Někteří prodejci lákali agresivně. Ale vycházelo to z reality, že - přinejmenším ve všední den - jsem tam nenarazil na žádného cizince. Otázka je, jak to vypadá o víkendu. Srovnával jsem s Klínovcem nebo Neklidem, kde je stále dost Němců, Rusů a Holanďanů.
Obligátní sportovní reportážní snímek. Plzeňský kraj se projevil v kultuře fast foodu tím, že i v kiosku na sjezdovce měli velice slušně točený gambáč v patřičné nádobě. Rohlíčky výtečné, a hlavně! Uložené v krásném normovaném plastovém pečivovém servírovátku (pan DJ jistě bude znát odborný vědecký název), které se již dnes tolik nevidí.
Zpět na hlavní stranu blogu